sâmbătă, 2 aprilie 2011

Stenograme Vantu-Geoana

* VINTU: Da. Pai daca nu se face o prosie de aia majora, practic Geoana ar putea sa stea si acasa. (...)
* VINTU: Nu, in sensul sa spuna ceva, sa-i scape vreo perla din aia infernala, atata tot, e singura poveste
* CHIRIEAC: Da, cum a fost aia cu cota mea de guvernare.
* VINTU: Da, ceva de genul asta.
* CHIRIEAC: Dau din cota mea de guvernare.
* VINTU: Deci daca nu rosteste o prostie majora...
* CHIRIEAC: Sorine, dar si daca se intampla, in corul general de b... si c..., nu se mai vede.
* VANTU: Ma, s-ar putea sa bage, stiu eu?, nu stiu, hai sa-i omoram pe aia, minoritarii aia, hai sa-i asasinam, sa facem lagare pentru minoritaii ceilalti... Vreo prostie din asta de te doare capul. Te doare capul 20 de ani dupa aia.

Cronologic, Vintu il suna pe Geoana duminica, 6 decembrie, pentru a-l felicita pe "presedintele Romaniei", dupa care ii cere lui Cozmin Gusa, consilierul personal al candidatului PSD, sa fie foarte atent la procesele verbale si sa nu se culce pe o ureche, pentru ca, in final, sa-i marturiseasca liberalului Relu Fenechiu, cand au aparut informatiile ca Geoana a pierdut: "Nu mi-a venit sa cred!".

"Domnule presedinte al Romaniei, sunt primul roman care v-a spus astfel. V-as ruga totusi sa ma notati in catastifele istoriei"

Discutie Vintu - Mircea Geoana. Omul de afaceri il sunase initial pe liderul PSD, acesta nu a raspuns dar l-a contactat ulterior pe Vintu (Mediafax)

* VINTU: Alo!
* GEOANA: Buna! Ce faci? Iarta-ma, n-am auzit telefonul, ca eram intr-o zona mai proasta.
* VINTU: Domnul meu, nicio problema! Vreau sa fiu primul roman care va adreseaza urarea de: Felicitari, domnule presedinte al Romaniei!
* GEOANA: Doamne ajuta! Ce cifre ai?
* VINTU: Domnule presedinte al Romaniei, sunt primul roman care v-a spus astfel. V-as ruga totusi sa ma notati in catastifele istoriei.
* GEOANA : Am notat. Deja sunt cu pixul in mana. (rad amandoi)".

Discutia cu Cozmin Gusa (Romania Libera)

* VINTU: Foarte atenti la procese-verbale, nu va culcati pe o ureche.
* GUSA: Nu, n-a plecat nimeni.(...)
* VINTU: Deci, fiti foarte atenti. Jocul nu s-a terminat. Vorbeste cu oamenii, nu la culcare acasa. Pana dimineata, pana cand nu se bate in cuie toata povestea, mi se pare normal sa stati, ca ei vor sta pana dimineata sa-si faca ciordelile.
* GUSA: Si ei stau, si noi stam.

Discutia cu RELU, dupa aflarea vestii ca Basescu a iesit presedinte: "Nu mi-a venit sa cred!" (RL)

Interceptarile realizate de SRI arata ca Sorin Ovidiu Vintu suna o persoana denumita Relu, cel mai probabil senatorul liberal Relu Fenechiu.

* VINTU: Ce sa fac, ma? Busit. Busit zic. M-am trezit pe la 11 fara ceva si am vazut rezultatele si nu mi-a venit sa cred.
* RELU: Pai, eu zic sa bagam picioarele in apa rece azi si vedem maine ce facem.
* VINTU: Da, evident! Dar, ma, voi n-ati putut pazi de frauda? Ca a fost o frauda evidenta si precisa. Operatiune de fraudare evidenta. (...)
* RELU: I-am tinut pe astia incorsetati cu mass-media, cu camere de luat vederi si cu aparate foto la fiecare si cu microfoane la fiecare sectie speciala, cu oameni in fiecare comuna care numai asta faceau vegheau la (...) La nivel central n-a existat niciun fel de coordonare serioasa, si stii asta. Dimineata l-am sunat pe Ponta si i-am zis ba, dar nu incepeti si voi sa contestati prin sectii de votare, ca nu se poate contesta numaratoarea generala daca nu ai niste elemente primare. Si nu. A zis, nu stiu ca nu s-a trezit candidatul... deci ei au lasat-o moarta, gata. E clar. Nu stiu, ti-am zis, hai sa bagam picioarele in apa rece.

Duminica, 6 decembrie 2009. Vintu este sunat de Dan Radu Rusanu (Mediafax)

* "VINTU: Salut, Dane!
* DRR: Salut, prietene. Da-mi si mie cam cum stam pe la ora sase.
* VINTU: Asa. Imi dai mie Ministerul de Finante sau ti-l iei tu? Apararea o iei tu sau o iau eu?
* DRR: Eu as vrea la Aparare, pe cuvantul meu.
* VINTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, ati castigat".

In dosar este consemnata "harta relationala listing telefoane Sorin Ovidiu Vintu din care rezulta ca a purtat conversatii cu: senatorii Crin Antonescu, Mircea Geoana, Titus Corlatean, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Verestoy Attila, Olguta Vasilescu, Teodor Melescanu; cu deputatii Ludovic Orban, Adrian Nastase, Iulian Iancu, Relu Fenechiu, Culita Tarata" si, cu primarul sectorului 5 Bucuresti, Marian Vanghelie, cu presedintele Camerei de Comert, Mihai Vlasov, dar si cu Liviu Luca, Cozmin Gusa si Ioan Chelaru.

sursa:hotnews.ro

8 comentarii: