duminică, 8 august 2010

In pat cu infractoarea

Dana-Claudia Cura, sotia subcomisarului Marius Cura de la Politia Municipiului Oradea, implicata in afaceri dubioase cu produse petroliere, a fost trimisa in judecata, in lipsa, sub acuzatia de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. „Mi-am dat seama ca am trait cu o femeie straina de mine“, s-a justificat politistul.

Politist cu nevasta petrolista
Sotia subcomisarului Marius Cura de la Politia Municipiului Oradea, implicata in afaceri dubioase cu produse petroliere, a fugit din tara in urma cu mai bine de opt luni.
Dupa tot atitea luni de cercetari, procurorii Parchetului Curtii de Apel din Oradea au reusit cu greu sa descilceasca combinatiile in care intrase sotia politistului.
Zilele trecute, Claudia Dana Cura, de 34 de ani, a fost trimisa in judecata pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. „Aceasta s-a ascuns intr-un loc necunoscut“, spun procurorii.
Banuit de complicitate, sotul petrolistei, subcomisarul Marius Cura, a fost audiat si el de superiorii sai. „N-am putut sa dovedim implicarea lui, dar, il simtim responsabil moral. Este inadmisibil sa nu stie ce a facut sotia lui, linga care a stat 12 ani“, a declarat unul din sefii Politiei Bihor. Subcomisarul a jurat ca n-a stiut de afacerile cu produse petroliere ale sotiei sale.

Viata dubla
Dupa ce au fost scoase la iveala afacerile dubioase ale nevestei sale, politistul a spus ca si-a dat seama ca a trait cu o femeie straina de el. A recunoscut ca, in ultimii trei ani, Claudia ducea o viata paralela. Pleca si venea cind dorea, uneori lipsea chiar si noaptea.
Politistul a sustinut in fata superiorilor sai ca n-a stiut ce face nevasta-sa de-a lungul unei zile si nici cu cine se intilneste. Cind a simtit ca este urmarita de datornici si incoltita de anchetatori, femeia politistului a sters-o din tara. A strins la repezeala citeva haine din garderoba, a luat bani si pe 10 octombrie 2002 a iesit din tara cu trenul pe la Vama Curtici. Dupa trei zile subcomisarul a anuntat politia ca sotia lui a disparut de acasa. Inainte de a disparea si-a imputernicit sotul, printr-o procura speciala, sa vinda apartamentul, proprietate comuna, pentru a zadarnici recuperarea prejudiciului. Ca sa scape de orice banuieli care planau asupra lui, politistul a inaintat divort.

Mirosul petrolului
In urma cu un an, sotia politistului a simtit mirosul petrolului si si-a inceput afacerile cu motorina pentru agricultura. Pina atunci, Claudia facea afaceri marunte prin firma sa, Ledona Com SRL din Oradea. La inceputul lunii aprilie 2002, Claudia Cura i-a cunoscut pe administratorii firmei Gelsco Import Export din Oradea, care aveau ca obiect de activitate comercializarea produselor petroliere. Acestia se aflau in relatii comerciale cu firma Rompetrol Downstreal MSA din Bucuresti, depozitul din Arad.
Prima transa de motorina si benzina fara plumb i-a fost livrata de noile cunostinte in luna mai 2002. Pentru derularea afacerii, femeia inchiriase statia de benzina de la Vila Iulia din Baile Felix. A vrut sa scape de produse rapid si le-a vindut cu aproape 2.000 de lei pe litru mai putin decit pretul pietei.
Din cele 6,2 miliarde obtinute, nu a mai dat nici un ban firmei intermediare, Gelsco. Patronii acesteia, neputind onora contractul cu depozitul din Arad, si-au cesionat partile sociale din societate catre sotia politistului, raminind ca aceasta sa-si incheie conturile cu furnizorii.

Tentatia banilor negri
Printr-o procura speciala semnata pe 23 septembrie, Claudia Cura a preluat firma Gelsco, fiind imputernicita sa reprezinte societatea la banca. Din noua sa pozitie de patroana peste doua firme, semneaza prima data un cec in valoare de 4,8 miliarde de lei, fara acoperire insa, cu care incearca sa inchida gura firmei din Bucuresti cu punctul de lucru la Arad, apoi incheie personal mai multe contracte de vinzare-cumparare de produse petroliere cu alte firme.
In decurs de trei luni, a reusit sa cistige peste zece miliarde de lei si a emis 13 file cec catre diversi furnizori, fara insa a avea in contul bancii cu care lucra nici un leu disponibil. Vazindu-se pacaliti, patronii firmelor au inceput sa o caute, ba chiar s-o ameninte.
Impotriva sotiei politistului au fost depuse si citeva plingeri penale. La inceputul lunii octombrie 2002, la o intilnire fixata cu patronii tepuiti, Claudia si-a trimis sotul. La intoarcerea acestuia de la discutii, Cludia disparuse de acasa cu citeva haine luate in graba din sifonier.
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu